Veština izrade magistralnih preparata (Compounding Event)

 

 

 

  1. Veština izrade magistralnih preparata (Compounding Event)

 

Poštovane kolegenice i kolege,
Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na prvo održavanje projekta “Veština izrade magistralnih preparata”! Tema projekta biće “Magistralna izrada dermokozmetičkih i dermofarmaceutskih preparata u tretmanu akni”. 
Predavanja će biti održana u četvrtak, 02. novembra u amfiteatru A1 aneksa Medicinskog fakulteta sa početkom u 18h, dok će se radionice održati narednog dana u sali S3 sa početkom u 9h.
Projekat ima za cilj testiranje, ali i nadogradnju postojećeg znanja studenata farmacije iz oblasti farmaceutske tehnologije i kozmetologije. Uključivanjem u ovaj projekat, moći ćete se oprobati u majstorijama izrade magistalnih preparata, koje većina ljudi povezuje upravo sa farmaceutskom strukom.

Projekat se sastoji iz dva dela – teorijskog i takmičarskog, odnosno radionice. 
U teorijskom delu imaćete priliku da čujete predavanja eminentnih stručnjaka sa katedre Farmaceutska tehnologija na zadatu temu i nadogradite postojeća znanja. Ovo predavanje je otvorenog karaktera i pozivamo sve zainteresovane studente svih godina da nam se pridruže i čuju nešto više o istaknutom problemu, pored samih učesnika projekta.

U takmičarskom delu prijavljeni učesnici će iskazati usvojeno znanje kroz pravljenje prikladnih formulacija u cilju rešenja pomenutog zdravstvenog problema. 

Program:

Četvrtak, 02.novembar

18:00 - 18:45 - doc. dr Marija Tasić-Kostov, katedra Farmaceutska tehnologija;

18:45 - 19:30 - doc. dr Vesna Savić, katedra Farmaceutska tehnologija;

Petak, 03.novembar

09:00 - 10:00 - teorijski test;

10:00 - 10:30 - pauza;

10:30 – 11:30 - praktična izrada;

11:30 -  12:00 - pauza; 

12:00 – proglašenje pobednika i uručenje nagrada. 

 

Asocijacija studenata farmacije-Niš (NiPSA) ima čast da prvi put u Srbiji organizuje ovaj projekat!

Nadamo se da ćemo i ovaj projekat, uz vašu pomoć, uspešno realizovati i da ćemo na velika vrata Compounding Event uvesti u dugu tradiciju realizacije u našoj zemlji!

Vaša NiPSA 

 

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.