Ugostite stranog studenta

Pomozite svom LEO-u (Local Exchange Officer) dok su u vašem gradu strani studenti na praksi u okviru Svetske razmene studenata. U zavisnosti od aktivnosti imate priliku da obezbedite do 5 dodatnih poena koje možete iskoristiti kada budete konkurisali za IPSF SEP razmenu.

Šta je sve potrebno da bih ugostio/la stranog studenta?

Dobra volja, želja za druženjem, osnovno znanje engleskog jezika i smeštaj!

Kakav se smeštaj traži i koje su moje obaveze?

Ono što bi SEP domaćin trebalo da ponudi stranom studentu jeste zasebna soba, slobodno korišćenje kupatila, kuhinje i posuđa. Kao domaćin, sa gostom možete provesti vremena onoliko koliko sami želite i upoznati ga sa svojim gradom, običajima, mestima za izlazak itd.

Kada dolaze strani studenti?

NAPSer, kao organizacija koja pruža najraznovrsniju stručnu praksu, ima mogućnosti da smešta studente tokom cele godine. Period kada je SEP najaktivniji u Srbiji je od početka maja, pa sve do kraja oktobra. Ipak najveći broj stranih studenata je u poseti našoj zemlji tokom jula i avgusta.

Iz kojih zemalja studenti dolaze?

Više od 70 zemalja učestvuje u SEP programu, pa tako i Srbiju posećuju studenti iz najrazličitijih zemalja. Od Sjedinjenih Američkih Država, Kostarike, Brazila, preko Portugala, Španije, Nemačke, Poljske, Finske, Češke, Slovačke, Litvanije, Malte, pa sve do Gane, Tajvana, Indonezije, Singapura, Australije...

Ukoliko ne posedujete tražene uslove a ipak želite da se angažujete, možete se priključiti SEP timu u organizaciji raznih događaja, izleta, poseta, druženja, dočekivanja i smeštanja stranih studenata i tako zaraditi maksimalno 5 dodatnih poena.

Provedite divne trenutke tokom letnjih meseci i sklopite divna prijateljstva. Možda naučite i nešto novo o sopstvenoj zemlji.

Kako i gde mogu da dobijem više informacija?

Ukoliko ste zainteresovani da ugostite stranog studenta, imate pitanja ili želite da se priključite SEP timu na bilo koji način, kontaktirajte LEO (Local Exchange Officer) koordinatora lokalne kancelarije kojoj pripadate. Za kontakt informacije pogledajte odeljak Lokalne kancelarije

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.