PharmAkt COVID - 19

Dragi naši NAPSer-ovci,

Uloga apoteke i farmaceuta u primarnoj zdravstvenoj zaštiti je neprocenljiva, posebno u trenucima u kojima smo sada, pa smo u okviru ove akcije - PharmAkt COVID-19 odlučili da zajedno sa vama damo naš doprinos. Farmaceuti u apotekama su preopterećeni količinom posla. U saradnji sa Farmaceutskom komorom Srbije, smislili smo način na koji možemo da im pomognemo i pružimo doprinos u borbi protiv COVID-19 virusa.

Šta će biti vaša misija?

U zavisnosti od vaših mogućnosti, zdravstvenom sistemu možete doprineti volontiranjem u apotekarskim ustanovama za koje biste obavljali dostavu lekova licima starijim od 65 godina kojima je kretanje van svojih domova zabranjeno i/ili kao ispomoć u sklopu same apoteke.

Farmaceutska komora Srbija će vaše kontakte proslediti apotekama u vašem gradu, kojima je potrebna pomoć, kako bi vas one kontaktirale i dogovorile se sa vama oko detalja.

Želeli bismo da naglasimo da je OBAVEZNA upotreba rukavica i zaštitnih maski tokom volontiranja, a da se upotreba naočara preporučuje. Insistiraćemo da vam se iste obezbede od strane apoteke sa kojom ćete da sarađujete.

Za volontiranje se možete prijaviti putem linka: https://forms.gle/nKQRn6BkLDi9AF8T6

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete nam se obratiti na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.