NAPSer šetnja za NURDOR

Velika nam je čast da vam saopštimo da ćemo ove godine podržati dve humanitarne akcije.
„Pruži korak“ je humanitarni pokret osnovan 2017. godine, kada su Tamara Klarić i Bogdan Stevanović organizovali pešačenje od 260 km kroz Srbiju, za podršku izgradnji nove bolnice dečje hemato-onkologije u Nišu. Bolnicu je od temelja do krova izgradilo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR. Kako bismo i mi bili deo ove divne priče, tokom trajanja kongresa ćemo organizovati „NAPSer šetnju za NURDOR“.

Skidanjem aplikacije „Pruži korak“ koja broji vaše korake, za svaki korak koji napravite, društveno odgovorne kompanije će unovčiti i uplatiti NURDOR-u kao donaciju za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu. Ovoga puta, formula je 1km = 10 dinara. Molimo vas da u toku trajanja kongresa hodate za svoje zdravlje i za podršku malim super herojima koji se leče od malignih bolesti. Brojite svoje korake i objavljujte svoja dostignuća na svojim društvenim mrežama.

 

Humanitarna akcija za Miliju

 

Dragi učesnici kongresa,

Verujemo da ćemo imati vašu podršku i pomoć da u toku kongresa prikupimo novčana sredstva i damo svoj mali doprinos lečenju dečaka Milije Milanovića.

Milija Milanović je osmogodišnji dečak iz Kličevca, mali ratnik koji vodi borbu protiv malignog nediferentovanog sarkoma. U januaru i maju 2017. godine imao je dve operacije grudnog koša na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, u Beogradu. Bolest se vratila u decembru iste godine, zbog čega je dečak uskoro imao dve operacije na mozgu. Nakon godinu dana javila se još jedna promena na desnom plućnom krilu, koja je operisana u aprilu 2019. godine. Posle ovih operacija, Milija je prošao protokol hemoterapije u Tiršovoj i radioterapije na Institutu za radiologiju i onkologiju u Beogradu. U septembru ove godine, Miliji je otkriveno šest metastaza na levom i desnom plućnom krilu, zbog čega je neophodno da dalje lečenje nastavi u Istambulu, u bolnici Acibadem.

Za vreme trajanja kongresa, u holu i na pauzama  biće postavljena kutija u kojoj ćemo skupljati novčana sredstva koja će biti uplaćena na račun po završetku kongresa, takođe ukoliko želite možete sredstva donirati i direktno i to  uplatom na dinarski račun Milijinog oca Srđana Milanovića (Kličevac b.b., 12000 Požarevac), br. 170-0010240964000-76. Za uplate iz inostranstva na raspolaganju je IBAN RS35170001024096400173 SWIFT: BACXRSBG Unicredit bank Serbia JSC.

Takođe, NAPSer će uz pomoć Lokalnih kancelarija i vas organizovati i humanitarnu lutriju, gde će svaki učesnik iste moći da skormnim izdatkom kupi kartu i na kraju dobije neki simboličan poklon, dok će sav novac od lutrije biti uplaćen u humanitarne svrhe i račun Milijinog oca.

Ukoliko želite da donirate neki simboličan predmet za lutriju, možete nam se javiti na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Nadamo se da će veliki broj učesnika biti uključen u ovu akciju i da ćemo svi zajedno nekome pomoći.

 

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.