Ukratko o TWIN-u

Jedan od najatraktivnijih EPSA projekata je Twinnet koji predstavlja bilateralnu razmenu studenata sa farmaceutskih fakulteta iz različitih evropskih država. Projekat je osmišljen tako da 10 do 15 studenata iz jedne zemlje posećuje svoje kolege iz inostranstva, a zatim oni uzvraćaju posetu. Prosečno trajanje TWIN-a je 5-7 dana, a studenti su uglavnom smešteni kod svojih domaćina ili u studentskim domovima.

Ovaj projekat može da se ostvari i između između tri države, u tom slučaju se naziva Threen ili četiri kada se zove Quatrino. U slučaju učestvovanja više od dve zemlje, projekat se odvija po kružnom sistemu što znači da svaka država ima priliku da bude domaćin, dok je ostale posećuju kao gosti.

Twinnet predstavlja sjajnu priliku za upoznavanje novih ljudi, njihovih kultura, običaja, kao i usavršavanje i unapređivanje znanja iz oblasti farmacije. Sastoji se iz dva dela: edukativnog i društvenog.

Edukativni deo studentima pruža  priliku da nauče nešto novo o aktuelnim temama iz oblasti farmacije koje su uglavnom slabo zastupljene u standardnim studijskim programima a relevantne su za farmaceutsku profesiju. Na zadatu temu organizuju se različite radionice, panel diskusije i predavanja, te posete lokalnom farmaceutskom fakultetu, centrima farmaceutske industrije te zemlje, u skladu sa mogućnostima domaćina.

Društveni deo uključuje obilaske turističkih atrakcija, izlete, kao i obavezno degustiranje nacionalnih specijaliteta zemlje domaćina uz prigodnu tradicionalnu muziku i naravno nezaboravne žurke i druženja.


Obaveza zemlje domaćina je da obezbedi smeštaj stranim studentima, dok put najčešće finansiraju sami učesnici, sve u zavisnosti od mogućnosti pronalaženja sponzora i njihove finansijske podrške za realizaciju ovog projekta.

Ugovaranje Twinnet projekta odgovornost je EPSA LS-a (Liaison Secretary), a za sprovođenje i organizaciju zaduženi su lokalni koordinatori, odnosno Local Mobility Officer-i (LMO) koje imenuje svaka lokalna kancelarija.

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.