Radionice

Soft Skills radionica “Bezbedna ljubav”

Datum i vreme: 6. i 7. 12.2016. u 10h

Predavač: Dušan Nešić

 

Radionica će se zasnivati na interakciji i deljenju iskustava i prikazom rodne uloge u zajednicama i poslu kao i verbalnom i neverbalnom komunikacijom. Pored diskusija radiće se simulacije prikaza osećaja komfora kako bi studenti mogli da osete kako se osetljive grupe osećaju u većinskom stanovništvu. Razgovaraće se na temu bezbednsti i osećaja bezbednosti studenata na univerzitetima. Kroz rad biće prikaza o ulogama govora tela i načinima govora tela, kako ostvariti bolji utisak i osećaj sigurnosti. Na kraju radionice polaznici će biti spremni da u svojim zajednicama pomognu upravama da svoje znanje usmere ka poboljšanju sigurnosti i stvaranju “boljeg sutra” za mlađe generacije. Takođe će naučiti i steći usmerenost svoje teatralnosti i govora tela kako bi poboljšali svoja izlaganja i dalji rad sa ljudima.

Prijava za radionicu 06.12. LINK

Prijava za radionicu 07.12. LINK

 

 

Radionica “Javno zdravlje”

Datum i vreme: 6. i 7. 12.2016. u 10h (napomena: prijavom za radionicu Javnog zdravlja prijavljujete se za oba dana istovremeno, s obzirom da su aktivnosti oba dana povezane)

Predavači: Doktor medicine, master menadžer javnog zdravlja Klaudija Kravić i dipl.farm. - med.biohem.spec Andrijana Milošević Georgijev

 

Radionica Javnog zdravlja biće posvećena podizanju svesti o prevenciji i ranom dijagnostifikovanju kancera dojke. Prvi deo radinice će biti teorijskog tipa gde će studenti čuti nesto više o samom nastanku raka dojke i mogućim metodama prevencije, o stopi oboljevanja u Srbiji i u svetu i o značaju ranog dijagnostifikovanja. U drugom delu radionice, studenti će proći obuku o pravilnom vršenju pregleda i samopregleda dojke. Nakon savladanih aktivnosti samopregleda, pristupiće se osmišljavanju akcije, izradi promotivnog materijala i rekvizita. Narednog dana akcija će se sprovoditi na otvorenom prostoru i biće usmerena ka opštoj populaciji.

LINK

 

Case study workshop (Roche)

Datum i vreme: 6.12. 2016. u 10h

Predavač: dipl.farm. Miloš Mladenović, Roche

 

Zanima vas marketing u farmaciji?

Ova radionica namenjena je studentima završnih godina i apsolventima, a pre svega onima koji se odlučuju da nakon studija karijeru započnu u inovativnim farmaceutskim kompanijama.

Cilj radionice je upoznati studente sa jednim segmentom rada u farmaceutskim kompanijama i to iz ugla stručnog saradnika kao prve stepenice u karijeri i najčešće početne pozicije pri zapošljavanju.

Zainteresovani učesnici se dele u grupe od po 6 učesnika. Zadatak svake grupe je da u roku od 5 dana (do 2.decembra) pripremi prezentaciju kojom bi predstavila po jedan lek u određenoj indikaciji. Materijal za pripremu prezentacije je obezbeđen i biće poslat učesnicima na mejl, nakon završetka prijava. Svaka grupa učesnika će pripremljene prezentacije prezentovati na kongresu u okviru ove radionice.

LINK

 

Radionica za medicinske biohemičare

Datum i vreme: 6.12.2016. u 10h

Predavač: mag.farm. Jovan Bajkin

                                                                                                         

Da li ste znali da medicinski biohemičari mogu da se bave poslom stručnog saradnika?

Želite da saznate kako izgleda prosečan radni dan u kompanijama koje vrše servis i prodaju  laboratorijske opreme, reagenasa, potrošnog laboratorijskog materijala?

Ova radionica je namenjena prevashodno studentima smera medicinske biohemije gde će biti u prilici da se na interaktivan način upoznaju sa ovim zanimanjem, kao i profesionalnim i komunikacionim izazovima koje ga svakodnevno prate.

LINK 

 

Dijetarne preporuke u prevenciji i tokom lečenja malignih oboljenja

Datum i vreme: 6.12.2016. u 10h

Predavač: mag.farm.-med.biohem. Jasmina Timić

 

Često zanemarujemo značaj i posledice nepravilne ishrane. Cilj ove radionice je da pokaže povezanost nekih nutritivnih činioca sa malignim bolestima. Imaćete priliku da uporedite prosečan jelovnik stanovnika naše zemlje (ili čak i svoj) sa preporučenim i prodiskutujete kakve rizike takva ishrana nosi i kakve promene treba uvesti. Takođe, naučićete i kako treba savetovati o ishrani pacijente tokom hemoterapije i zračenja, a kako tokom remisije bolesti.

LINK

 

Karcinom kože (La Roche Posay)

Datum i vreme: 7.12.2016. u 10h

Predavač: mag.farm. Ana Kovačević

 

Sve se više pažnje poklanja prevenciji raka kože, s obzirom da je ovaj tip raka sve češći u mlađoj populaciji. Naučite na koji način da pregledate mladeže i prepoznate koji mladeži su benigni, a koji maligni. Takođe saznajte na koji način sunčevo zračenje dovodi do promena na vašoj koži i kako da se od njega zaštitite, a vaša koža ostane zdrava i mlada.

LINK

 

Nacionalno Savetovanje pacijenata

Datum i vreme: 7.12.2016. u 10:30

Predavač: mag.farm. spec. Dragana Jocić

 

Prvi deo radionice ima za cilj da omogući sagledavanje značaja komunikacije sa različitim tipovima pacijenata u uslovima savremene farmaceutske prakse, kako bi se jasno uvidele potrebe pacijenata i komunikacija vodila u odnosu na profil pacijenta. U okviru drugog, takmičarskog dela, 10 studenata završnih godina oprobaće se u ulozi farmaceuta kroz simulaciju realnih situacija iz apoteke, dok će ostali imati priliku da prate ovo takmičenje i prisustvuju  borbi za pobednika prvog Nacionalnog takmičenja Savetovanje pacijenta.

LINK

 

EPSA RADIONICA – Self awareness

Datum i vreme: 5.12.2016. u 15h

Predavač: Matea  

 

Have you ever thought of how well actually you know yourself? What are your strengths and what are your weaknesses? How can you further grow and improve? When talking about the sea of soft skills and their importance, first fundamental step is to become more self-aware. That way we, as individuals, can build on our areas of strength as well as see the areas where we would like to make improvements as a challenge. Come join this training and we will together try to answer those questions and many more in this together, where the learning outcomes are based on your experiences and inputs. 

 

LINK

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.