Ukratko o Svetskoj razmeni studenata (SEP)

IPSF SEP (Student Exchange Programme) još od 1958. godine pruža mogućnost studentima farmacije, čije su asocijacije punopravne članicei IPSF-a da iskuse praksu na svim poljima farmaceutske struke van svoje zemlje.

Stručna praksa je obavezna u okviru SEP-a, a obavlja se u javnim i bolničkim apotekama, industriji, na univerzitetu, u privatnim i državnim zdravstvenim ustanovama i agencijama. Ponuđene oblasti stručne prakse zavise od zemlje za koju se student odluči. U zavisnosti od interesovanja, studenti su u mogućnosti da upotpune svoje znanje u određenoj oblasti farmacije.

SEP pomaže studentima da postanu bolji zdravstveni stručnjaci, daje im šansu da upotpune svoje znanje,  uspostave profesionalne i lične kontakte, uporede iskustva i razmene mišljenja. Ali ne samo to, pruža im  i mogućnost da upoznaju druge kulture, običaje i ljude, da steknu doživotna prijateljstva i provedu predivne momente na mestima o kojima su maštali.

Period razmene se razlikuje od zemlje do zemlje, i može biti od 1 do 3 meseca. Većina razmena se obavlja od maja do septembra, odnosno tokom leta. Tokom perioda razmene studentima je ponekad obezbeđen besplatan smeštaj. Troškove puta, eventualno potrebnog zdravstvenog osiguranja i vize, snosi student.

SEP-om na nacionalnom nivou koordinira Student Exchange Officer (SEO), dok su za realizaciju projekta na nivou gradova zaduženi Local Exchange Officer (LEO) koordinatori NAPSer lokalnih kancelarija.

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.