XII Farmakoterapijski pristup: HIV - Problem zajednice, a ne pojedinca! (BPSA)

 

Drage koleginice i kolege,
 
čast nam je da vam predstavimo XII Farmakoterapijski pristup sa temom „HIV – Problem zajednice, a ne pojednica“. 
 
Farmakoterapijski pristup je projekat koji se već duži niz godina organizuje sa ciljem da poveže studente Farmaceutskog i Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu i pospeši njihovu saradnju. Kroz zanimljiva predavanja na datu temu, a kasnije i zajedničkim rešavanjem slučajeva iz prakse ovaj edukativni događaj naglašava važnost uzajamne i uspešne komunikacije između medicinskih biohemičara, farmaceuta i lekara koja vodi ka zajedničkom cilju – kvalitetna zdravstvena zaštita i nega pacijenta. 
 
Ovaj put cenjeni predavači pričaće nam o samom HIV-u, mogućnosti razvoja vakcine, kako izgleda klinička slika pacijenta kroz različite stadijume, savremenoj terapiji i njenim ciljevima te mogućim interakcijama među lekovima koji se koriste u istoj. Proći ćemo kroz dijagnostiku, praćenje terapije i samim ishodima terapije, a čućemo i neke zanimljive slučajeve iz prakse.
 
Praktični deo zasniva se na case study metodi i za njega smo 18. februara otvorili prijave (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyp1YMRjMDAop36iy-BLucsqUkB18XlSWUMmhFUxLo6j28Tg/closedform). Svaki tim (koji čine student medicine, farmacije i medicinske biohemije) dobiće slučaj iz prakse koji mogu kroz zajedničku diskusiju i saradnju rešiti, a sve to će ispratiti i prokomentarisati stručni žiri. 
 
Događaj će se održati u amfiteatru A2 sa početkom u 11h.  
Želimo vam puno sreće i da se sretnemo u što većem broju!
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.