14. Farmakoterapijski pristup: „Antifosfolipidni sindrom - nedovoljno prepoznat antagonista organizma” (BPSA)

 

Poštovane koleginice i kolege,

 

Studentska organizacija Farmaceutskog fakulteta u Beogradu (BPSA) vas sa ponosom poziva na edukativni projekat - 14. po redu Farmakoterapijski pristup (Clinical Skills Event) sa temom "Antifosfolipidni sindrom - nedovoljno prepoznat antagonista organizma".

 

Događaj se održava na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu u amfiteatru A2, 26. 3. 2023. sa početkom u 10:00 časova. Teorijski deo je namenjen svim studentima Farmaceutskih fakulteta, dok je takmičarski deo namenjen za studente Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

 

Kroz ovaj projekat sagledaćemo značaj Antifosfolipidnog sindroma – autoimunskog oboljenja nepoznatog uzroka koje se karakteriše rekurentnim trombozama, udruženim sa laboratorijskim abnormalnostima. Upoznaćemo se sa etiopatogenezom, kliničkom slikom, farmakoterapijom i laboratorijskom dijagnostikom kroz niz zanimljivih predavanja. Nakon teorijskog dela očekuje nas praktični deo, koji se sastoji od zajedničkog rešavanja dobijenog slučaja u grupama koje čini studenti medicine, farmacije i farmacije – medicinske biohemije.

 

Pokloni su obezbeđeni za sve učesnike projekta, a posebni pokloni su odvojeni za učesnike praktičnog dela i pobednike Farmakoterapijskog pristupa.

 

Vidimo se u nedelju u 10h, na vama je samo da ponesete dobro raspoloženje, a za kvalitetan program smo zaduženi mi.

 

Vaša BPSA

 

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.