1. Compounding event (PSANS)

 

Poštovane kolege,

Veoma mi je drago što u ime PSANS-a mogu da vam predstavim 1. Compounding event na temu :

„ Personalizovana medicina – topikalni kortikosteroidni preparati u dermatologiji“. Projekat će se održati 16.12.2017. u učionici 11, na Zavodu za farmaciju, Medicinskog fakulteta u Novom Sadu sa početkom u 10h.

Projekat ima za cilj da se studentima farmacije ukaže na značaj farmaceutske tehnologije, kontrole kvaliteta polaznih supstanci i finalnog farmaceutskog proizvoda, da ih nauči da prepoznaju pacijente kod kojih postoji potreba za individualizacijom terapije pomoću preparata koji ne postoje kao gotovi proizvodi i da unapredi veštine studenta farmacije u izradi različitih oblika farmaceutskih preparata. Uzimajući sve navedeno u obzir lako je zakjučiti da učestvovanjem na ovakvom projektu studenti stiču višestruka znanja kako teorijska tako i praktična.

Projekat Compounding Event, koji se sastoji  iz dve celine: predavanja - tokom kojih  eminentni predavači upoznaju prisutne sa temom i radionice koja se sastoji iz testa eliminacionog karaktera, posle kog će samo najbolji studenti proći u sledeći krug izrade propisanog magistralnog preparata.

Program

10:00-10:15 Uvodna reč

10:15-10:45 asist. Nebojša Pavlović, Katedra za farmaceutsku tehnologiju

10:45-11:15 doc. dr Boris Milijašević, Katedra za farmakologiju i toksikologiju

11:15-11:30 Kafe pauza

11:30-12:30 Test

12:30-14:00 Izrada preparata

Mentor radionice projekta biće doc.dr Mladena Lalić-Popović sa Katedre za farmaceutsku tehnologiju.

Na radionici mogu da učestvuju studenti 4. i 5. godine farmacije koji su bili na edukativnom delu projekta. Maksimalan broj učesnika radionice je 20 pri čemu prijavljeni studenti prvo pristupaju testu, nakon kojeg samo 5 najboljih prolazi u sledeći krug radionice i pristupaju izradu preparata. Prijava za učešće na radionici je obavezna i možete je pronaći na sledećem linku:

 

LINK ZA PRIJAVU

 

Nakon uspešno obavljene prijave dobićete verifikacioni mail koji će osim informacije o uspešnoj prijavi sadržati detaljno objašnjenje koncepta radionice. Svi učesnici koji pristupe izradi preparata dobiće sertifikat o učešću.

Formular možete popuniti do 14.decembra do 21h.

Nadamo se da će ovaj projekat ispuniti vaša očekivanja i samim tim biti uvršten u redovan projekat PSANS-a.

 

Vidimo se!

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.