Veština izrade magistralnih preparata (BPSA)

 

Poštovane koleginice i kolege,

Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da vam predstavimo i da vas pozovemo na novi edukativni projekat „Veština izrade magistralnih preparata“. Neki od ciljeva ovog projekta su ukazivanje značaja farmaceutske tehnologije i poznavanja farmaceutskih supstanci, podučavanje studenata farmacije veštinama neophodnih za izradu preparata prema individualnim karakterstikama pacijenata i naravno uloge farmaceuta pri izdavanju magistralnog leka. Tema ovogodišnjeg projekta koji organizuje Studentska asocijacija Farmaceutskog fakulteta (BPSA) je „Veština izrade farmaceutskih oblika lekova za kardiološke bolesti u pedijatrijskoj populaciji“.
Projekat se sastoji iz dva dela. O tome da deca nisu mali ljudi i da se sa njima prilikom terapije ne može postupati proporcionalno odraslima, svoja bogata iskustva i znanja preneće tri stručnjaka iz prakse na svojim predavanjima u amfiteatru A2 25. novembra. Edukativnom delu mogu prisustvovati svi zainteresovani koji bi da saznaju nešto više.
Potom sledi takmičarski deo u kom će se odabrani studenti susresti sa rešavanjem slučajeva iz prakse i samom magistralnom izradom preparata u salama Katedre za farmaceutsku tehnologiju i kozmetologiju, pri čemu će najbolji biti nagrađeni za svoje pokazane veštine. Uslov za učešće na takmičarskom delu imaju oni studenti koji su položili Farmaceutsku tehnologiju 1.

Prijave su obavezne kako za predavanja tako i za takmičarski deo i to možete učiniti na sledećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf58g07qy6aReM6MlilxAIlS5NjZv3AKlcD1HlVGOvDack-YQ/viewform

Nadamo se da ćete i ovaj put posetiti naš događaj, upotpuniti ga i učiniti uspešnim tako da postane tradicija.

Vaša BPSA

 

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.